Support

Privatpersoner - Kundservice

kundservice@ip-only.se

I vårt kundforum finns svar på nästan alla frågor. Sök svar eller ställ din egen fråga! Privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska i första hand vända sig till sin tjänsteleverantör för frågor och support.

Företagssupport - Helpdesk

helpdesk@ip-only.se

Kontaktvägar för fakturafrågor, felanmälan, och teknisk support för företagskunder. I vår kundportal kan kunder se tjänster och fakturor samt se och lägga felanmälan. Portalen hittar du här: https://customerportal.ip-only.net/

Privat

Kontaktvägar för privatpersoner och småföretag i något av våra regionala nät.

Driftinformation

Status för eventuella pågående driftstörningar

Företag

Kontaktvägar för våra företagskunder

Kontakta IP-Only

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo. Vår växel nås på +46 (0)18 – 843 10 00.

Adresser och kontaktuppgifter.

Kontaktsida
2017-06-16
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Event

Digitalisering hetare än någonsin i Almedalen men kunskapen är låg – endast fyra procent av it-cheferna deltar

Digitaliseringen blir ständigt hetare i Almedalen samtidigt som it-kunskapen är låg enligt en stor undersökning av Sifo. Endast fyra procent av it-cheferna närvarar.
– Alla pratar digitalisering, men de som kan mest är med minst. Att 96 av 100 it-chefer inte medverkar i Almedalen är en väckarklocka för alla som vill ha digitaliseringssamtal med djup, insikt och erfarenhet, säger Mikael Westerlund, it-chef på IP-Only.

Intresset kring digitalisering ökar ständigt i Almedalen. 2016 var det 301 evenemang som handlade om digitalisering, i år är det 364 – en ökning på 20 procent. Utifrån denna digitaliseringstrend gjorde Sifo en undersökning, beställd av IP-Only, där it-kunskapen kartlades – ökar den i takt med populariteten? Undersökningen gav ett nej på den frågan. Endast fyra procent av it-cheferna svarade att de åker till Almedalen. I offentlig sektor åker endast två procent – två av hundra.

Därtill är it-chefernas medverkan i evenemangen låg. Även om man begränsar urvalet till de som handlar om digitalisering – ämnet där it-chefen har djup expertkunskap och är relevant.

– Alla pratar digitalisering, men de som kan mest är med minst. Att 96 av 100 it-chefer inte medverkar i Almedalen är en väckarklocka för alla som vill ha digitaliseringssamtal med djup, insikt och erfarenhet, säger Mikael Westerlund, it-chef på IP-Only.

– Och att inte ens var tionde digitaliseringsevenemang i Almedalen har en medverkande it-chef visar kunskapsbristen på ett smärtsamt tydligt sätt. It-chefen är central för att kunna genomföra digitaliseringsresan och borde självklart synas mer än vad fallet är i Almedalen, säger Mikael Westerlund.

Mikael Westerlund är i Almedalen för fjärde året i följd. Och han är bekymrad över att känna sig alltmer ensam i sin roll.

– För mig är det självklart att vara med i Almedalen. Digitaliseringen kommer att förbättra, förenkla och effektivisera den skola, vård och omsorg som så många i Almedalen pratar om. Nya tekniska lösningar är möjliggörare till så mycket – inte minst inom offentlig sektor – så för mig är det självklart att teknikfrågor både syns och diskuteras i Almedalen, säger Mikael Westerlund.

Fakta

Mediakontakt
Niclas Karnhill, ansvarig press och samhällskontakter, IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se

Dela:

Till startsidan