Support

Privatpersoner - Kundservice

kundservice@ip-only.se

I vårt kundforum finns svar på nästan alla frågor. Sök svar eller ställ din egen fråga! Privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska i första hand vända sig till sin tjänsteleverantör för frågor och support.

Företagssupport - Helpdesk

helpdesk@ip-only.se

Kontaktvägar för fakturafrågor, felanmälan, och teknisk support för företagskunder. I vår kundportal kan kunder se tjänster och fakturor samt se och lägga felanmälan. Portalen hittar du här: https://customerportal.ip-only.net/

Privat

Kontaktvägar för privatpersoner och småföretag i något av våra regionala nät.

Driftinformation

Status för eventuella pågående driftstörningar

Företag

Kontaktvägar för våra företagskunder

Kontakta IP-Only

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo. Vår växel nås på +46 (0)18 – 843 10 00.

Adresser och kontaktuppgifter.

Kontaktsida
2017-07-07
|
Kategori:

Nyheter,

Event

Vad digitalisering innebär för landets invånare

Igår hade lugnet lagt sig över Almedalen och det märktes att många har tagit sig tillbaka till fastlandet. Trots det arrangeras fortfarande mängder av spännande seminarier om digitalisering, och som Jourhavande it-chef är jag självklart på plats.

Förmiddagen bjöd på intressanta samtal om hur den tekniska utvecklingen kan förbättra mänskligheten både fysiskt och psykiskt. Alla var överens om att vi än så länge bara har kikat in genom dörren till vad som kommer att vara möjligt tack vare digitalisering.

Det som var mest intressant igår var dock samtalen om vad digitaliseringen innebär för landets invånare. När fler och fler industrier och jobb automatiseras i högre grad, kommer de mänskliga arbetsuppgifterna att skrivas om. Det nämndes att behovet av kunniga dataanalytiker har kraftigt ökat och det tycker jag är en helt naturlig utveckling. Utan konkret kunskap kan inte digitaliseringen komma till sin rätt, det är därför det verkligen behövs poster som till exempel it-chef och CDO.

Det diskuterades även hur man kan minska utanförskapet med hjälp av digitala arenor. Ett bra exempel på det är hur det blir allt vanligare att evenemang livesänds via Internet, så att de som inte kan befinna sig på plats ändå kan närvara via en uppkoppling.

En viktig fråga som togs upp var uppkomsten av digitala samhällsklyftor. När vi går mot ett mer digitaliserat samhälle kommer det uppstå nya klyftor. Och det kommer att vara digital kompetens som markerar vart de klyftorna uppstår.

Det säger sig självt att det inte är lika lätt för alla att gå över till att göra det mesta digitalt. Den stora frågan är hur vi bör gå till väga för att bäst inkludera alla invånare – oavsett vilka förutsättningar de har.

Dela:

Till startsidan