Support

Privatpersoner - Kundservice

kundservice@ip-only.se

I vårt kundforum finns svar på nästan alla frågor. Sök svar eller ställ din egen fråga! Privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska i första hand vända sig till sin tjänsteleverantör för frågor och support.

Företagssupport - Helpdesk

helpdesk@ip-only.se

Kontaktvägar för fakturafrågor, felanmälan, och teknisk support för företagskunder. I vår kundportal kan kunder se tjänster och fakturor samt se och lägga felanmälan. Portalen hittar du här: https://customerportal.ip-only.net/

Privat

Kontaktvägar för privatpersoner och småföretag i något av våra regionala nät.

Driftinformation

Status för eventuella pågående driftstörningar

Företag

Kontaktvägar för våra företagskunder

Kontakta IP-Only

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo. Vår växel nås på +46 (0)18 – 843 10 00.

Adresser och kontaktuppgifter.

Kontaktsida
2017-12-18
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Samarbete

IP-Only fortsätter norrsatsningen när tusentals hushåll erbjuds fiber i Luleå

2 800 hushåll i Luleås landsbygd får nu möjlighet att teckna fiberavtal då kommunen och fiberoperatören IP-Only gör en digital satsning. 
– För att nå regeringens och våra offensiva bredbandsmål krävs smarta samarbeten, säger Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå kommun.

Fiberoperatören IP-Only har redan flera stora projekt i norra Sverige, däribland Kalix kommun där man bygger fiber till 39 byar. Fibersatsningen fortsätter nu i Luleå där IP-Only kommer att erbjuda 2 800 hushåll fiberanslutning. 

– För att nå regeringens och våra offensiva bredbandsmål krävs smarta samarbeten. När det handlar om komplex fiberutbyggnad är det naturligt med samarbeten mellan kommuner och privata aktörer där båda parternas sammanvägda kunskap blir ovärderlig, säger Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå kommun

Luleå kommun är bland de offensivaste kommunerna i Sverige då man har som mål att 100 procent av medborgarna ska ha möjlighet till fiberanslutning fram till och med 2020. Med det siktar man högre än regeringens mål om 95 procent i Sverige i helhet. 

– Det finns flera skäl till att vi i Luleå vill accelerera utbyggnaden. Fibernätet är i många fall nödvändig för att kunna utnyttja morgondagens digitala vårdtjänster, vilket gör sjukvården mer tillgänglig, till exempel. Arbetslivet underlättas då möjligheterna till distansarbete ökar, vilket gör att landsorten vitaliseras. Fibernätet minskar avstånd mellan människor, helt enkelt, säger Niklas Nordström

IP-Only har åtagit sig att i samarbete med Luleå kommun genomföra fiberutbyggnad i Råneå älvdal, Bjurådalen samt flera byar i sydvästra kommundelen (Klöverträskbygden). Utöver det finns flera landsbygdsbyar som kan bli aktuella enligt IP-Only.

– Redan i dag ser vi en stor efterfrågan i Luleå då nära hälften av de tillfrågade har anmält intresse för fiberanslutning. Det är en bra start, men vi är inte nöjda. Vi, precis som Luleå kommun, vill att alla ska få morgondagens digitala möjligheter. Hundra procent är målet, säger Mats Olofson, senior affärsutvecklare på IP-Only

 

Mediakontakt
Niclas Karnhill, presskontakt IP-Only.
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk Internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se

Dela:

Till startsidan