Support

Privatpersoner - Kundservice

kundservice@ip-only.se

I vårt kundforum finns svar på nästan alla frågor. Sök svar eller ställ din egen fråga! Privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska i första hand vända sig till sin tjänsteleverantör för frågor och support.

Företagssupport - Helpdesk

helpdesk@ip-only.se

Kontaktvägar för fakturafrågor, felanmälan, och teknisk support för företagskunder. I vår kundportal kan kunder se tjänster och fakturor samt se och lägga felanmälan. Portalen hittar du här: https://customerportal.ip-only.net/

Privat

Kontaktvägar för privatpersoner och småföretag i något av våra regionala nät.

Driftinformation

Status för eventuella pågående driftstörningar

Företag

Kontaktvägar för våra företagskunder

Kontakta IP-Only

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo. Vår växel nås på +46 (0)18 – 843 10 00.

Adresser och kontaktuppgifter.

Kontaktsida
2018-02-14
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Samarbete

Fibersatsningen i Öland accelererar under 2018 – fler än 7 000 kommer att få höghastighetsbredband

Fibersatsningen på Öland började på allvar under 2017 och ökar ytterligare under 2018. Totalt kommer över 7 000 ölänningar att fått fiberanslutningar under 2018.

Fibersatsningen har pågått på Öland ett tag. Redan under 2017 fick några tusen ölänningar fiberanslutning av IP-Only – men 2018 når utbyggnaden all time high när över 7 000 ölänningar blir uppkopplade. De flesta av dessa på landsbygden. 

Satsningen gäller hela ön, inte minst i kommunen Borgholm. 

– 2018 är fiberbyggandets år och samhällsvinsterna blir betydande. Företagsverksamheter underlättas, jobb på distans likaså och sjukvården blir mer tillgänglig. Fibersatsningen som vi är mitt uppe i nu är en extremt viktig infrastruktursatsning, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande i Borgholm.

Trots långa tillståndsprocesser och markavtalsinsamling arbetar fiberoperatören i många områden, och fler kommer att komma igång under våren. 

– Vi har ett utmanande branschproblem i långsam tillståndshantering och därtill att tusentals markavtal måste samlas in, men det är ingenting som utmanar våra övergripande mål. 2018 kommer bli året vi bygger flest fiberanslutningar på landsbygden på Öland, precis som vi gör i hela landet, säger Jan Gunnarsson, stadsnätschef Öst

– Med tanke på att vi det senaste året bygger mer än någonsin så blir det naturligt en del utmaningar i grävarbetet men vi har kontinuerlig dialog om kvalitetsarbetet med våra entreprenörer, säger Jan Gunnarsson.

Områden som kommer att färdigställas med fiberuppkoppling under 2018: 
Borgholms kommun: Byxelkrok, Enerum, Löttorp Syd, Löttorp Öst, Runsten och Norra Möckleby
Mörbylånga kommun: Syd etapp 1 och 2, Glömminge. 

Mediakontakt
Niclas Karnhill, ansvarig press och samhällskontakter, IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se 

Dela:

Till startsidan