Support

Privatpersoner - Kundservice

kundservice@ip-only.se

I vårt kundforum finns svar på nästan alla frågor. Sök svar eller ställ din egen fråga! Privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska i första hand vända sig till sin tjänsteleverantör för frågor och support.

Företagssupport - Helpdesk

helpdesk@ip-only.se

Kontaktvägar för fakturafrågor, felanmälan, och teknisk support för företagskunder. I vår kundportal kan kunder se tjänster och fakturor samt se och lägga felanmälan. Portalen hittar du här: https://customerportal.ip-only.net/

Privat

Kontaktvägar för privatpersoner och småföretag i något av våra regionala nät.

Driftinformation

Status för eventuella pågående driftstörningar

Företag

Kontaktvägar för våra företagskunder

Kontakta IP-Only

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo. Vår växel nås på +46 (0)18 – 843 10 00.

Adresser och kontaktuppgifter.

Kontaktsida
Framtidsfiber.

Samarbete – vägen till fibermålet.

Vår vision är att bygga ett öppet och neutralt fibernät för alla – där innovation och tjänster får utvecklas utan begränsningar. En vision som når och överträffar regeringens bredbandsmål. Vi bygger det till bostäder i stad och på landsbygd. Till företag och offentlig sektor. I samarbete med regioner, kommuner, organisationer och privatpersoner. Så låt oss tillsammans bygga Sveriges nya fibernät.

Fiber för hela samhället

Just nu delas det svenska samhället i två delar. Vi som har fungerande bredband, och de som lämnas utan. Tillsammans med Novus Opinion har IP-Only frågat svenska folket om vad de anser viktigast för tillväxten i glesbygden. På första plats kommer tillgången till butiker, men på andra plats, före både bilvägar och sjukvård, återfinns bredbandsanslutning. 59 % av de tillfrågade nämner bra bredband som en av tre saker som är viktiga för tillväxt i glesbygd.

[PDF] Nu bygger vi bort bredbandsklyftan

Jämtland på väg mot 100 %

Hösten 2015 har IP-Only tagit ett första steg för att göra det möjligt för alla invånare i Jämtland att få fiber. Med utgångspunkt i det lokala energibolaget Jämtkrafts fibernät och ett samarbetsavtal med de tre ägarkommunerna Östersund, Åre och Krokom har IP-Only ambitionen att investera 600 miljoner i att bygga ut fiber i regionen.

[PDF] Pressmeddelande om startskottet för IP-Onlys Jämtlandssatsning

byNet - experter på fiber i landsbygd

Sveriges främsta företag för fiber på landsbygd, är en del av IP-Only sedan hösten 2014. Sedan starten 2003 har byNet etablerat en framgångsrik modell för att installera fiberbaserat bredband i landsbygd. Modellen bygger på och tar tillvara lokalt engagemang samtidigt som man tillför expertkunskap kring både praktik, organisation, projektledning och administration.

Läs gärna mer på www.bynet.se

Unikt samarbete om bredband i Halland

Region Halland har via offentlig upphandling valt IP-Only som enskild samarbetspartner för att utföra en länsövergripande utbyggnad av infrastruktur för bredband i Halland. Det är första gången i Sverige som ett län tar ansvaret för utbyggnaden av bredband.

Läs mer

Fibersamverkan med Norrköping

Norrköpings kommun, Norrköping Vatten och Avfall, IP-Only och byNet erbjuder genom en unik samarbetsmodell alla fastigheter inom Vikbolandet anslutning till ett öppet och neutralt fibernät. IP-Only har helhetskonceptet ”Smart Fiberstad” som omfattar fiberutbyggnad till alla delar av samhället.

Vill du ha en referens?

Vi samarbetar med många kommuner runt om i landet. Vill du veta mer om hur det är att jobba med oss och hur IP-Only och Vingåker kommun tillsammans har skapat ett Sverigeunikt fiberprojekt? Välkommen att kontakta en utav våra samarbetspartners, Regina Westas - bredbandssamordnare på Vingåker kommun.
+46(0)70 - 554 96 16
regina.westas@vingaker.se

Invigning av fibernätet i Vingåker

IP-Only invigde fibernätet i Vingåker den 7 oktober 2016. Detta är första steget mot att digitalisera Vingåker, ett arbete IP-Only framgångsrikt driver i nära samarbete med kommunen.Invigning av fibernätet i Föllinge

I december 2016 invigde vi fibernätet i Föllinge, Jämtland. IP-Only och Krokom kommun samarbetar för att ge alla i kommunen tillgång till fiber.

Röster från Fibersverige

Vi samarbetar med kommuner och företag som delar vår vision om att alla ska ha tillgång till ett öppet och neutralt fibernät. Här har vi samlat videoreportage med mer information om våra samarbeten och hur vi når våra mål.

Se videos

Vi finns i hela landet

Vi vill bygga bort den digitala bredbandsklyftan så att alla ska få tillgång till fiber. På hemsidorna för våra regionala satsningar kan du läsa mer om vad som händer i de olika kommunerna, se vårt utbud av tjänsteleverantörer samt beställa fiber.

Våra stadsnät

Ramavtalet Datakommunikation 2014

Vi är glada att meddela att IP-Only från och med maj 2016 är leverantör av datakommunikationstjänster i Ramavtalet Datakommunikation 2014 som tecknats mellan SKL Kommentus Inköpscentral och IP-Only.

Läs mer om Datakommunikation 2014

Hela Sverige behöver landsbygden

Från Simrishamn till Norrbotten, via Halland och Jämtland. IP-Onlys samarbetsmodell hyllas av flera kommuner och regioner från norr till söder. I septembernumret av tidningen 'Stadsnätet' som är ett magasin från Svenska Stadsnätsföreningen har vi en artikel som tar upp vårt samarbete med kommuner och regioner i Sverige.

Läs artikeln

Kontakta oss

Är din kommun intresserad av ett samarbete med IP-Only eller vill veta mer om vad vi kan hjälpa er med är ni välkomna att kontakta våra regionchefer. Mejladress och telefonnummer hittar du här under!

Malin Karlzén

Regionchef Väst
+46(0)73 - 121 22 50
malin.karlzen@ip-only.se

Johan-Christer Svensson

Regionchef Öst och Syd
+46(0)73 - 121 22 30
johan-christer.svensson@ip-only.se

Kajsa Danielsson

Regionchef Mälardalen
+46(0)73 - 514 85 02
kajsa.danielsson@ip-only.se

Jimmy Stigevall

Affärsutveckling och nyetablering
+46(0)73 - 121 22 23
jimmy.stigevall@ip-only.se

Mats Olofson

Affärsutveckling och nyetablering
+46(0)73 - 121 11 16
mats.olofson@ip-only.se

Camila Buzaglo

Kommunikationsdirektör
+46(0)10 - 47 880 25
camila.buzaglo@ip-only.se

Hasse Eriksson

Utvecklingsansvarig byNet
+46(0)30 - 322 44 13
hasse.eriksson@ip-only.se