Support

Privatpersoner - Kundservice

kundservice@ip-only.se

I vårt kundforum finns svar på nästan alla frågor. Sök svar eller ställ din egen fråga! Privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska i första hand vända sig till sin tjänsteleverantör för frågor och support.

Företagssupport - Helpdesk

helpdesk@ip-only.se

Kontaktvägar för fakturafrågor, felanmälan, och teknisk support för företagskunder. I vår kundportal kan kunder se tjänster och fakturor samt se och lägga felanmälan. Portalen hittar du här: https://customerportal.ip-only.net/

Privat

Kontaktvägar för privatpersoner och småföretag i något av våra regionala nät.

Driftinformation

Status för eventuella pågående driftstörningar

Företag

Kontaktvägar för våra företagskunder

Kontakta IP-Only

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo. Vår växel nås på +46 (0)18 – 843 10 00.

Adresser och kontaktuppgifter.

Kontaktsida

Krönika

Här nedan kan du läsa krönikan från vår vd Henrik Ringmar som publicerades i vår tidning Smart Fiberland 2017.

"Det viktigaste nu är vad vi fyller nätet med"

Många talar om företag som är ”inne i en intensiv utvecklingsfas just nu”. För oss på IP-Only finns inget annat. Vi arbetar oförtrutet på med att digitalisera Sverige och vi skräddarsyr modeller för att alla våra uppdragsgivare, stora som små, ska kunna erbjuda framtidssäkert höghastighetsbredband i öppna fibernät till hushåll och företag.

Det är med ödmjukhet och tillfredsställelse jag märker att vi har ett brett stöd för vårt arbete på alla nivåer. Berörda myndigheter och statsråd ser att IP-Only inte tvekar inför att ta på sig helhetsansvar som också täcker in områden där det är långt mellan anslutningarna och detta på ett sätt som säkerställer att statliga bredbandsbidrag används på effektivast möjliga sätt – om de överhuvudtaget behöver användas. Ännu är det långt kvar till att regeringens bredbandsmål är uppnått, men vi vet redan att det är de privata aktörerna som stått för merparten av investeringarna. Och som en av de ledande marknadsaktörerna är vi på IP-Only beredda att fortsätta gå i bräschen för att alla ska vara en del av framtidens digitala samhälle – hundra procent är fullt möjligt.

Men digitaliseringen av Sverige handlar om så mycket mer än att alla ska ha fiber. Det är vad vi fyller nätet med som spelar roll. IP-Only ligger i framkant också när det gäller bredband i välfärdens tjänst. Vårt samarbete med Öresundskraft i Helsingborg skulle jag vilja beskriva som det första konkreta exemplet på hur framtidens digitala samhällstjänster ska fungera. Vi har utvecklat en neutral plattform för välfärdstjänster där kommunen får en ”egen lina”, något som ökar säkerheten väsentligt jämfört med om trafiken går över det vanliga nätet. Jag är övertygad om att vi kommer att få se allt fler lösningar av det slaget i takt med att e-hälsa och andra samhällstjänster växer fram.

Ett annat exempel på hur vi utvecklar det vi övergripande kallar ”Smart Fiberland” är så kallade sensornät. Med sensornät behöver man inte åka runt och kontrollera vilka papperskorgar som är fulla och behöver tömmas – det har sensorer redan berättat för de ansvariga på kommunen. Likaså behöver vi inte leta efter lediga parkeringsplatser, det gör sensornätet åt oss. Bara fantasin sätter stopp för vad som kan förbättras med hjälp av data från sensorer. Välkommen till Smart Fiberland!

Henrik Ringmar VD IP-Only