2013-05-13
|
Kategori:

Nyheter

EQT satsar på öppna fibernät och förvärvar IP-Only

EQT förvärvar datakom- och Internetoperatören IP-Only och tar därmed ett första betydande steg i sin målsättning att skapa en nationell aktör på den svenska fibernätmarknaden.

EQT har ingått avtal om att förvärva 91 procent av IP-Only Telecommunication AB (”IP-Only”) Genom förvärvet avser EQT att ytterligare stärka IP-Onlys marknadsnärvaro och tjänsteutbud genom att erbjuda en förbättrad kapitalbas, öka investeringstakten och möjliggöra selektiva tilläggsförvärv.

”IP-Only är ett intressant företag med en spännande och utvecklingsbar position bland kapacitetskrävande företag och operatörer, men framför allt med potential att skapa ett verkligt öppet alternativ till nuvarande fibernätsägare. Både genom att konsolidera lokala befintliga nät och att fortsätta investera i finmaskig utbyggnad på den svenska fibermarknaden. En uppgift helt i linje med den svenska regeringens bredbandsmål för 2020”, säger Gunnar Asp, industriell rådgivare till EQT och föreslagen ordförande i styrelsen för IP-Only.

”I det digitala samhälle som nu växer fram behöver Sverige ett rikstäckande, öppet fibernät som är konkurrensneutralt för tjänsteleverantörerna. IP-Only har länge levererat kraftfulla datakommunikationstjänster till större företag och det känns nu otroligt spännande för oss att få satsa vidare och utveckla nätinfrastrukturen och tjänster tillsammans med den kompetens och de finansiella resurser som EQT tillför”, säger Mikael Philipsson, VD för IP-Only.

Jörgen Svanlind, styrelseordförande i IP-Only fortsätter: ”Efter en längre tid med finansiellt ansträngt läge avslutas nu den finansieringsprocess som startade hösten 2011 på bästa möjliga sätt. Styrelsen är positiv till affären och målet att säkerställa en uthållig finansiell position för bolaget är nu uppfyllt. Med EQT som ägare får IP-Only en fantastisk möjlighet att realisera sin fulla potential.”

För ytterligare information, kontakta:
Mikael Philipsson, VD IP-Only Telecommunication AB (publ)
Tel: 070-843 10 43, e-post: mikael.philipsson@ip-only.se

Jörgen Svanlind, Styrelseordförande IP-Only Telecommunication AB (publ)
Tel: 070-355 88 06, e-post: jorgen.svanlind@ip-only.se

Gunnar Asp, industriell rådgivare till EQT tel 0733-808 009

www.eqt.se

Dela:

Till startsidan