2013-06-06
|
Kategori:

Nyheter

IP-Only förvärvar Stokabs Gotlandsverksamhet

IP-Only har träffat avtal med Stokab om förvärv av Stokabs Gotlandsverksamhet. Tillträdesdag är den 15 juli 2013. Affären omfattar framförallt Stokabs sjökabelförbindelse mellan Utö och Fårösund. I köpet ingår även tillgång till fiberinfrastruktur till Visby samt avtal med befintliga kunder.

Genom förvärvet fördjupar IP-Only sitt engagemang på Gotland. Till Gotland och Visby äger IP-Only redan idag två sjökablar (från Västervik och Oskarshamn). Vidare har IP-Only träffat en avsiktsförklaring med Region Gotland om en utbyggnad av ett öppet neutralt fibernät till socknar runt om på ön.

”I och med affären förstärker vi vår verksamhet och närvaro på Gotland, och det sammanfaller väl med vår uttalade satsning på en öppen och neutral fiberinfrastruktur till Gotländska hushåll och företag”, säger Mikael Philipsson, VD för IP-Only.

För ytterligare information, kontakta:
Mikael Philipsson, VD IP-Only
Tel: 070-8431043, e-post: mikael.philipsson@ip-only.se

Dela:

Till startsidan