2013-09-16
|
Kategori:

Nyheter

Arkitektkopia väljer IP-Only för snabbt, stabilt WAN och Internetanslutning

Arkitektkopia, rikstäckande specialister i den grafiska branschen, har tecknat avtal med IP-Only om ett Ethernetbaserat företagsnätverk. Det ska knyta ihop ett tiotal av de större kontoren i landet med varandra och med den centrala datorhallen i Stockholm.

Nätverket är försett med burst-teknik som gör det möjligt att tillfälligt utöka bandbredden upp till de fysiska gränssnittens fulla kapacitet utöver avtalade 100 Mbit/s. Lämpligt i grafiska branschen där det ibland handlar om stora datamängder och korta ledtider. För driftsäkerhetens skull är aktiv utrustning dubblerad och till datorhallen används två anslutningar med skilda vägar. WAN:et kompletteras med en redundant gigabitanslutning till Internet. Den levereras vid datorhallen i Stockholm och ger alla kontor snabb, säker och tillförlitlig anslutning mot omvärlden.

Andreas Timmelstad, IT-driftchef på Arkitektkopia, berättar:
– Vi valde IP-Only för att tjänsten är prisvärd i förhållande till vad vi får, och konstruerad på ett sätt som möter våra specifika behov, med hög ”grundbandbredd” och samtidigt kapacitet för mer under korta perioder.

Arkitektkopia finns på ett trettiotal platser runt om i Sverige och vänder sig till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt. Ca 300 medarbetare arbetar med målsättningen att förenkla och förekomma med mottot Pålitliga – Påhittiga – Personliga. Företaget omsätter ca 370 miljoner kronor.
www.arkitektkopia.se

Dela:

Till startsidan