2013-10-01
|
Kategori:

Nyheter

IP-Only köper nätinfrastruktur och etablerar Grums Stadsnät

Fibernätsoperatören IP-Only förvärvar nätinfrastruktur i Grums kommun av Värmevärden AB. Det är startskottet för planerad fibernätsutbyggnad till villor, flerbostadshus och företag i Grums med omnejd.

Genom den förvärvade infrastrukturen etableras ett stamnät i Grums som bas för vidare utbyggnad i kommunen. Nätet når redan idag ett 500-tal villor och ett 90-tal flerbostadshus. Grums Stadsnät blir en del av IP-Onlys pågående satsning på öppna stadsnät runt om i hela Sverige.

Mikael Philipsson, VD för IP-Only, säger:
– Vår vision är att etablera ett öppet fibernät i hela Sverige som ger konsumenterna valfrihet och konkurrens på snabbt bredband i Gbit-hastigheter. I det sammanhanget spelar kommuner som Grums en viktig roll eftersom det finns många liknande kommuner med stora utmaningar att nå regeringens bredbandsmål. Med ett nationellt öppet nät och hög kompetens kan IP-Only hjälpa till att utveckla fiberinfrastrukturen i mindre tätbefolkade delar av landet. Nu får vi ett bra utgångsläge för fibernätsutbyggnad i Grums kommun och vi ser fram mot att utveckla nätet till en del av vår nationella plattform med ett brett utbud av tjänsteleverantörer till invånarna och företagen i Grums.

Anders Ericsson, VD för Värmevärden, fjärrvärmeföretag med verksamhet i elva mellansvenska kommuner, kommenterar försäljningen:
– Överlåtelsen till IP-Only är ett utmärkt sätt för våra fjärrvärmekunder att få utväxling på existerande infrastruktur, som etablerades i samband med utbyggnaden av fjärrvärme i Grums. Tillgång till bra bredband, även utanför storstäderna, är en viktig samhällsfråga både för de boende och för sysselsättning i kommunen.

För ytterligare information, kontakta:
Mikael Philipsson, VD IP-Only
Tel: 070-843 10 43, e-post: mikael.philipsson@ip-only.se

Dela:

Till startsidan