2014-01-28
|
Kategori:

Nyheter

IP-Only förvärvar fibernät, bygger ut och kopplar upp Härryda kommun

Operatören IP-Only som äger, driver och utvecklar ett nordiskt fibernät har efter beslut i Härryda kommunfullmäktige den 27 januari tecknat avtal om förvärv av nätinfrastruktur och utbyggnad av fibernätet i kommunen. Nätet blir en del i IP-Onlys nationella satsning på att skapa en stark, alternativ och helt öppen fiberinfrastruktur i Sverige.

Det nät som förvärvas har hittills anslutit kommunala verksamheter men har kapacitet för mer och blir en bra grund för en storskalig fiberutbyggnad till villor, flerbostadshus och företag i hela kommunen. Planen omfattar både finmaskigt nät i tätorterna samt anslutning av byalag, fiberföreningar och mindre samhällen med öppen fiber i hela kommunen. Öppenhet garanteras genom att IP-Only själva inte levererar tjänster till konsument i nätet utan driver en neutral plattform för konkurrerande tjänsteleverantörer.

Bertil Widén, samhällsbyggnadschef i Härryda kommun, kommenterar:
– Vi har utvärderat flera modeller för att fiberansluta hela kommunen och kommit fram till att avtalet med IP-Only blir det bästa. Nu kan vi gå framåt mot bredbandsmålet med större kliv och förse kommunens invånare och företagare med snabb och prisvärd kommunikation över öppen optisk fiber.

Jimmy Andreasson, affärsområdeschef för stadsnät på IP-Only, om avtalet:
– Vi är glada över det förtroende som Härryda kommun visat oss genom att välja oss för sin fibersatsning. Det är också ett förtroende för vår modell där vi fokuserar på infrastrukturen och möjliggör bredbandstjänster till konsumenterna med schysst konkurrens och verklig öppenhet.

För ytterligare information, kontakta:
Jimmy Andreasson, affärsområdeschef stadsnät IP-Only, Tel: 0731-21 22 23
e-post: jimmy.andreasson@ip-only.se
Bertil Widén, Samhällsbyggnadschef Härryda kommun, Tel:031-724 62 68,
e-post: bertil.widen@harryda.se.


På bilden syns, från vänster: samhällsbyggnadschef Bertil Widén och Per-Arne Larsson sektorchef teknik- och försörjningsstöd tiillsammans med IP-Onlys Jimmy Andreasson framför Härryda kommunhus.

Dela:

Till startsidan