2014-03-21
|
Kategori:

Nyheter

IP-Only lanserar CDN-tjänst för snabb innehållsdistribution på nätet

CDN – Content Delivery Network eller nätverk för innehållsdistribution – är ett växande affärsområde för IP-Only. Allt fler vill leverera riktigt stora datamängder i form av högupplöst video i Ultra HD och 1080P-kvalitet, avancerade webbplatser och stora filer över Internet.

Med CDN-tjänsten kvalitetssäkrar man leveransen och accelererar distributionen tack vare att innehållet kopieras till många geografiskt spridda platser med extrem kapacitet i IP-Onlys stamnät. Resultatet blir korta laddningstider och bästa tänkbara slutanvändarupplevelse.

Tjänsten bygger på en helt ny CDN-plattform integrerad med IP-Onlys väl förgrenade fiberstamnät.
Innehållet lagras på flera platser runt om i nätet och kombinerat med IP-Onlys väl utbyggda trafikutbyte (peering) med andra operatörer säkerställs snabb och störningsfri åtkomst för slutanvändaren, oberoende av var i landet man är eller vilken internetoperatör man använder.

Mikael Westerlund, CTO på IP-Only, kommenterar:
– Med den nya plattformen skapar vi en CDN-tjänst som svarar mot många olika innehållsleverantörers behov. Inte minst blir det väldigt enkelt att distribuera innehåll. Man behöver varken vara nätverkstekniker eller videoexpert utan följer några enkla steg i det webbaserade administrationsverktyget. En liveström från exempelvis ett sportevent eller färdigproducerat material distribueras snabbt med full kraft. Tjänsten har bl.a. kraftfullt API samt många funktioner för att styra åtkomst till skyddat material.
Att sända från ett liveevent över en enkel Internetförbindelse och i realtid nå ut till tusentals åhörare är med IP-Onlys CDN-tjänst idag en enkel verklighet.

För ytterligare information, kontakta:
Ansvarig Media, Dennis Söderström på IP-Only
Tel: 070-843 10 39, E-post: dennis.soderstrom@ip-only.se

Dela:

Till startsidan