2014-10-01
|
Kategori:

Nyheter

byNet och IP-Only i gemensam fibersatsning på landsbygden

IP-Only storsatsar på utbyggnaden av öppna och neutrala fibernät i Sverige. Genom IP-Onlys helhetskoncept Smart Fiberstad integreras alla delar av samhället – från tätort till landsbygd, så att fler kan ta del av digitaliseringens möjligheter. Som en del av denna satsning förvärvar IP-Only byNet som därmed blir en del av IP-Onlykoncernen.

– Vi har varit framgångsrika när det gäller att möta landsbygdens efterfrågan på fiber. Hittills har vi tillsammans med över 200 föreningar över hela Sverige anslutit över 50 000 kunder, det är vi stolta över men inte nöjda. Det är en bra bit kvar till regeringens bredbandsmål 2020. För att kunna ta nästa steg behövs en stark och trygg partner. För oss är IP-Only helt rätt – de satsar stort på fiberutbyggnaden på landsbygden och har öppna och neutrala nät. Alla tjänsteleverantörer är välkomna, ingen diskrimineras. Jag ser att vi tillsammans nu kan fortsätta framgångssagan med att fibrera även de glesare områdena i Sverige så att alla får tillgång till den nya infrastrukturen, säger Marcus Ternstedt, blivande VD på byNet.

– I somras lanserade vi Smart Fiberstad. Det handlar om att erbjuda en helhetslösning där alla delar av samhällets täcks in och där utbyggnaden sker på effektivt sätt. byNets modell för utbyggnad av fiber på landsbygden passar väl ihop med Smart Fiberstad och våra höga ambitioner. Deras kompetens och erfarenhet kompletterar IP-Onlys verksamhet på ett bra sätt. Under hösten lägger vi in en högre växel och ökar farten i vår fibersatsning. Tillsammans med byNet blir det möjligt på ett helt nytt sätt, säger Mikael Philipsson, VD på IP-Only.

– När jag startade byNet var min vision att alla ska kunna få tillgång till framtidens infrastruktur. Ledstjärnan har varit öppna och neutrala nät, där kunden har valfrihet. Med IP-Only som partner känner jag mig trygg med att vi tillsammans kommer att kunna bygga vidare på den visionen, säger Hasse Eriksson, grundare av byNet.

byNet var först i Sverige med att introducera en modell för fiberetablering på landsbygden kallad FFH-projekt (Fiber Från Hemmet), som möjliggör tillgång till bredband med hög kvalité. byNets sätt att arbeta innebär hög flexibilitet och är anpassningsbar utifrån olika regionala förutsättningar. byNet erbjuder byalag och mindre orter allt från konsultation vid etablering till att vara en komplett systemleverantör med flera kompetenta partners för utförandet av fibernätsutbyggnaden. byNet tillhandahåller inga tjänster utöver fiberetableringen, utan samarbetar med marknadens ledande kommunikationsoperatörer och tjänsteleverantörer.
byNet blir nu en del av IP-Only koncernen. byNet behåller sin bolagsform, som ett självständigt och neutralt bolag inom koncernen, med eget varumärke. I samband med förvärvet tar en av delägarna, Marcus Ternstedt, över rollen som VD.

Dela:

Till startsidan