2014-12-03
|
Kategori:

Nyheter

IP-Only bygger fiber till McDonald’s restauranger i Sverige

Fibernätsoperatören IP-Only installerar fiber till McDonald’s restauranger i Sverige. I den största utbyggnaden av fiber till en enskild aktör fibrerar IP-Only i snabb takt McDonald’s restauranger i landet och Ronald McDonald Hus på fem orter.

I många år har McDonald’s i Sverige erbjudit gästerna kostnadsfri WiFi på restauranger för att ge en bättre restaurangupplevelse. I takt med att fiber installeras på restaurangerna kommer surfhastigheten och kapaciteten öka märkbart.

– Snabb uppkoppling är en viktig del av gästernas restaurangupplevelse, där bra WiFi är viktigt både för nytta och nöje. Fiber med backup höjer också prestanda och tillförlitligheten för våra interna system som förlitar sig på snabb och säker datakommunikation, säger Andreas von Pongrácz, Head of IT på McDonald’s Sverige.

– På IP-Only är vi mycket glada över att ha fått förtroendet av McDonald’s i Sverige att bygga ut den nya digitala fiberinfrastrukturen till både restauranger och Ronald McDonald Hus. Framtiden ligger i fiber och just nu genomför IP-Only en bred satsning på utbyggnaden av en finmaskig fiberinfrastruktur över hela landet, säger Mikael Westerlund, CTO på IP-Only.

Installationen har pågått under hösten och planeras vara klar innan årsskiftet. När det gäller Ronald McDonald Hus som ligger nära fem av landets stora Universitetssjukhus bekostas Internettjänsten av IP-Only som del av IP-Onlys CSR-arbete.

Om Ronald McDonald Hus
På Ronald McDonald Hus får svårt sjuka barn möjlighet att bo tillsammans med sin familj under en svår tid i livet. Då behovet av fler rum på våra Hus är stort kommer Barnfondens fokus de närmsta åren vara att bygga ut befintliga Hus för att kunna hjälpa ännu fler familjer där behovet är som störst. På www.ronaldmcdonaldhus.se kan du läsa mer om Barnfondens arbete samt familjernas vardag på Husen.

Dela:

Till startsidan