2015-02-23
|
Kategori:

Nyheter

Systembolaget satsar på en omfattande fiberutbyggnad

Fiberoperatören IP-Only storsatsar på en utbyggnad av en alternativ öppen och neutral fiberinfrastruktur runt om i Sverige. Nu har IP-Only tecknat avtal med Systembolaget om att bygga ut ett fiberbaserat höghastighetsnät till Systembolagets alla 431 butiker och dess distributionscentraler och partnerföretag.

Det handlar om ett helhetsåtagande kring nätinfrastrukturen: från lokala nätverk och trådlöst nätverk i butikerna till det nationella fibernätet. Satsningen är unik i sin omfattning vad gäller utbyggnaden av fiberinfrastruktur till detaljhandeln.

– Genom satsningen säkrar vi på ett kostnadseffektivt sätt Systembolagets nätinfrastruktur för att möta våra framtida utmaningar. Den omfattande fiberutbyggnaden som nu sker innebär ökad kapacitet och högre tillgänglighet. Utbyggnaden är en del i vår fortsatta utveckling mot att överträffa våra kunders förväntningar och ge ännu bättre service, säger Mattias Forsberg, IT-direktör Systembolaget

– Vi är glada över förtroendet vi fått av Systembolaget att bygga ut deras framtidssäkrade nätinfrastruktur. Denna satsning som sträcker sig över hela Sverige är en av de största som gjorts när det gäller att bygga ut 100 % fiber till en så stor detaljhandelskedja. Allt fler företag inom detaljhandeln inser att det är fiber som gäller om man ska klara framtidens utmaningar, säger Mikael Philipsson, VD för IP-Only.

IP-Only påbörjar utbyggnaden i februari 2015. I slutet av november 2015 kommer Systembolagets samtliga 431 butiker att vara anslutna.

Dela:

Till startsidan