2015-09-22
|
Kategori:

Nyheter,

Samarbete

IP-Only och Ludvika kommun tecknar samverkansavtal för fiberutbyggnad

IP-Only miljardinvesterar i utbyggnaden av fibernät i Sverige. Genom kommunkonceptet Smart Fiberstad integreras hela samhället i fiberutbyggnaden, från tätort till landsbygd. Samverkansavtalet med Ludvika är en del av denna satsning.

Avtalet med Ludvika kommun innebär att IP-Only Dalarna tillsammans med byNet, som är experter på landsbygdsutbyggnad, gör en bred fibersatsning i kommunen. I ett första steg innebär det att 3 000 hushåll i Grangärde och Sörviksområdet med omnejd får möjlighet att ansluta hushållet till IP-Onlys öppna och neutrala nationella fiberinfrastruktur. Byggstarten är planerad till innan årsskiftet.
IP-Only undersöker även möjligheten att förvärva ett antal av de telestationer som lagts ned i samband med den omfattande nedsläckningen som skett av kopparnätet. Syftet med att förvärva telestationerna är att öka takten i fiberutbyggnaden så att fler kan integreras i det digitala samhället.
IP-Only kommer att hyra/köpa befintlig fiber av VB Energi.

– Vi är mycket nöjda med samverkansavtalet med IP-Only och byNet. Nu förverkligar vi målet att genomföra en bred fiberutbyggnad till de boende i Ludvika kommun. En viktig del i detta är att även hushållen på landsbygden nu får tillgång till höghastighetsbredband av bästa kvalitet och att kommunen når regeringens bredbandsmål, säger Jan Lindström, Tf kommunchef, Ludvika kommun.

– Det känns bra att få vara med i samhällsbygget. Vi har varit i gång med vår kampanj sedan en tid tillbaka och vi har fått väldigt bra respons. När vi satsar i en kommun integrerar vi hela samhället i en öppen och neutral fiberinfrastruktur. Ludvika kommun kommer nu att få tillgång till höghastighetsbredband i världsklass, säger Filip Åberg, försäljningschef byNet.

www.ludvika.se

Dela:

Till startsidan