2017-02-13
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Samarbete

Fiberoffensiv i norra Sverige – Kalix kommun och IP-Only tecknar avsiktsförklaring

Kalix kommun och IP-Only har i dag tecknat en avsiktsförklaring för att i samverkan lägga grunden för det nya digitala samhället. Tillsammans har de målsättningen att mer än 95 procent av kommunens medborgare ska ha tillgång till snabbt och stabilt fibernät senast år 2020. 

Avsiktsförklaringen med Kalix kommun innebär förutom att IP-Only tar över ansvar för utbygganden till de 17 landsbygdsområden där kommunen beviljats stöd, även att IP-Only erbjuder utbyggnad i fler delar av kommunen. Sammantaget innebär det att 95 procent av kommunen kommer att få ett erbjudande om fiberanslutning.

Det här är det senaste exemplet på IP-Onlys filosofi – att genom samarbete bygga ut fibernät till så många som möjligt – och därmed inkludera alla i morgondagens digitala samhälle. Och målen tillsammans med Kalix kommun är offensiva. 

– Morgondagens sjukvård, utbildning och arbete kommer allt mer ske digitalt, på distans, och genom fibernät. Samverkansavtalet med IP-Only är ett viktigt steg i att kunna erbjuda detta så fort och smart som möjligt till tätorter och landsbygd i Kalix, säger Tommy Nilsson, kommunalråd i Kalix kommun

Regeringen har ett mål om att 95 procent av hushållen i Sverige ska ha tillgång till fibernät senast under år 2020.

– Regeringens bredbandsstrategi är ett tydligt steg i rätt riktning, men den kräver aktiva kommuner och privata initiativ i goda samarbeten. Som Kalix och IP-Only, säger Filip Åberg, försäljningschef landsbygd på IP-Only

– Dialogen med Kalix kommun har varit god och konstruktiv, vilket är mycket viktigt i vårt samarbete framöver. Jag ser fram emot att kunna erbjuda fler Kalixbor morgondagens fibernät och alla dess möjligheter – så fort som möjligt, säger Mats Olofson, senior affärsutvecklare på IP-Only

Satsningen i Kalix går i linje med regeringens offensiva bredbandsmål, vilka IP-Only kommunicerat att man välkomnar: http://www.ip-only.se/blog/2016/12/18/ip-only-valkomnar-regeringens-bredbandsstrategi/

 
För ytterligare information:

Niclas Karnhill, ansvarig press och samhällskontakter, IP-Only 
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se 

Om IP-Only
IP-Only är en svensk Internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se 

 

Dela:

Till startsidan