2017-05-27
|
Kategori:

Nyheter,

Företag,

It-säkerhet

"Vi gör något helt nytt som skapas medan det pågår"

– Vi gör något helt nytt som dessutom skapas medan det pågår. Det är så långt ifrån traditionell och kommersiell TV man kan komma. Vi anpassar oss efter tittarna – inte tvärtom. Och hela satsningen har möjliggjorts genom IP-Onlys nätsäkerhet och prestanda med samspelande skyddsmekanismer som gjort att allt rullat på fantastiskt bra.

Monir Eriksson är den teknikskicklige och analytiske innovatören bakom det unika konceptet Gamerz, storsatsningen som kombinerar TV-världens breda underhållning och gamingvärldens snabbt växande kultur och interaktivitet. Han är också grundare av företaget IFG, International format group.

Med lång erfarenhet av kommersiell TV bakom sig började han för ett par år sedan fundera över det faktum att TV fortfarande produceras på samma sätt som för 20 år sedan – trots att tittarsiffrorna bara går nedåt och väldigt många ogillar reklam.

– Nu arbetar vi så att det istället är formatet som skapar produkter och tjänster, förklarar han. Ett exempel är Synsams serie glasögon för e-sportare, produkter som dessutom lever kvar efter den här säsongen.

I Gamerz bor tolv gamingtalanger i ett specialdesignat hus och coachas av tidigare spelare på elitnivå. I anslutning till huset bor under tre veckor även Monir Eriksson och hans team. Deltagarna tävlar om ett proffskontrakt i spelet Counter-Strike Global Offensive. Samtidigt kan tittarna utmana deltagarna och knipa en plats i huset och därmed skicka hem en av de utvalda, ett upplägg som maximerar interaktiviteten. Den möjligheten har i nuläget 1 600 spelare på hög nivå nappat på, något som skapat en gedigen databas av kommande e-sportstjärnor.

Gamerz sänds nu på sju parallella plattformar samtidigt och sändningarna monitoreras utan avbrott.

– Det finns inget som helst låst format. När vi märker att tittarna intresserar sig mer för en viss del lägger vi mer tid där – och tvärtom. Vi följer även chattarna och anpassar hela tiden formatet efter våra tittare.

Monir Eriksson är arkitekten bakom tekniken som utformats för att möjliggöra satsningen. Han har arbetat tillsammans med kodningsexperter och både kameror och ljus styrs av spelet genom en sinnrik teknisk konstruktion.

Upplägget och tekniken är så nyskapande att Microsoft, världens största mjukvaruföretag, nu tillsammans med IFG undersöker hur man kan effektivisera hanterandet och användandet så att motsvarande produkter enkelt kan hyras av andra aktörer som vill utföra ett liknande arbetsflöde. På så vis är hela Gamerz-satsningen ett pilotprojekt med många potentiella efterföljare.

– Och inget av det här hade varit möjligt utan IP-Onlys leverans av fiber, nätsäkerhet och prestanda, säger Monir Eriksson, som i satsningen fått tillgång till fiber direkt från IP-Onlys eget nät och därmed också förstklassigt DDOS-skydd och brandvägg, skyddsmekanismer som samverkar för att garantera optimal hastighet och störningsfri drift.

Dela:

Till startsidan