2017-09-15
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Nya affärer,

Samarbete

IP-Only levererar unik plattform för videoströmning till ekonomikanalen EFN

Med IP-Onlys lösning kan EFN fjärrstyra tekniken, ett kontrollrum används istället för fyra. Direktsändningarna underlättas, flexibiliteten ökar.
– Vi får större möjlighet att vara på plats där det händer, när det händer. säger Masse Söderström, Studio Director på EFN.

EFN, ekonomi- och finansnyheterna, är en växande ekonomikanal som fått stor uppmärksamhet under senare tid. Bland annat har man två år i rad vunnit en journalistranking, före såväl Ekonomiekot som SVT Nyheter. När EFN nu utvecklar deras strömningstjänst valdes en lösning från IP-Only.

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår tjänst på bästa sätt för tittaren. Med den nya lösningen kan vi göra direktsänd ekonomi-tv från flera orter i Sverige och inte bara från Stockholm. Vi får större möjlighet att vara på plats där det händer, när det händer, säger Masse Söderström, Studio Director på EFN.

Lösningen innebär bland annat följande

– Det är inspirerande att ytterligare ett växande mediaföretag väljer IP-Only. Det finns flera sätt att använda vår infrastruktur, och det vi gör tillsammans med EFN är ett av de mest spännande. Vi är glada över förtroendet och ser nu fram emot att kunna bidra till ytterligare en digitalisering som förenklar och förbättrar vardagen, säger Joakim Palm, produktchef datakom på IP-Only.

Tjänsten använder lösningar från Net Insight som levereras över IP-Onlys fiberinfrastruktur.

Mediakontakt
Niclas Karnhill, presskontakt IP-Only.
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk Internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se

Dela:

Till startsidan