2017-10-20
|
Kategori:

Nyheter,

Om IP-Only

IP-Only deltog i eMedborgarveckan i Vingåker

Den 13-14 oktober var IP-Only på plats i Vingåker för att delta i eMedborgarveckan. eMedborgarveckan anordnas av Vingåkers kommun och syftet är att öka den digitala delaktigheten samt att öka användningen av och kunskapen om e-tjänster.

Tre frågor till Catharina Wretlind, strategisk rådgivare på IP-Only, som var på plats under eMedborgarveckan och föreläste om e-hälsa.

Varför var IP-Only på plats under eMedborgarveckan?
– Vi var på plats för att bidra med kunskap om vikten av att ansluta sig till fiber för att i framtiden kunna ta del av tjänster som omsorgen och hälso- och sjukvården kommer att digitalisera. Dvs hur man som medborgare ska kunna ta del av digitaliseringens alla möjligheter .

Vad handlade din föreläsning om?
– Vi informerade om hur Sverige ser på e-hälsa och vad det innebär och berättade om vilka områden som Sverige kommer att försöka fokusera på när det kommer till att samordna och effektivisera omsorgen och sjukvården.

Varför är det bra att Vingåker anordnar ett sådant här event?
– Det är viktigt att höja kunskapen hos medborgarna och ge dem möjlighet att få prata med olika aktörer inom digitaliseringen. En event som eMedborgarveckan blir en bra mötesplats.

Dela:

Till startsidan