2017-10-26
|
Kategori:

Nyheter,

Om IP-Only

IP-Only medfinansiär till konsumentrådgivning om fiberfrågor

För första gången någonsin har en majoritet av svenskarna en fiberuppkoppling. Enligt rapporten ”Svenskarna och internet”, som Internetstiftelsen i Sverige (IIS) publicerade i oktober 2017, har 51 procent av medborgarna fiberanslutning.

Utifrån denna stora nätutbyggnad lanserar Telekområdgivarna en ny kostnadsfri konsumentrådgivning för fiberfrågor. IP-Only är en av sex finansiärer bakom satsningen som väntas öka både kunskapen om, och transparensen inom, fiberbranschen.

Rådgivningen är neutral och kostnadsfri. För att garantera opartiskhet är Konsumentverket och Post- och telestyrelsen representerade, och har utslagsröst, i Telekområdgivarnas styrelse.

– Jag är glad över att konsumenter från och med idag, tack vare de sex finansiärerna, på samma sätt som vid frågor om telefoni och tv kan få opartisk rådgivning och hjälp vid eventuella tvister när de ska skaffa sig en fiberanslutning, säger Kajsa Frisell, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen och styrelseledamot i Telekområdgivarna.

– I takt med att fiberutbyggnaden breder ut sig över Sverige ökar behovet av opartisk och neutral rådgivning. Att vara med ett finansiera denna satsning av Telekområdgivarna är därför självklar för oss. Viktiga saker, som framtidens infrastruktur, kräver extra stora informationsinsatser, säger Johannes Boson, affärsområdeschef på IP-Only.

Telekområdgivarna ägs av IT&Telekomföretagen.

Dela:

Till startsidan