2018-02-01
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Om IP-Only

DGC:s och IP-Onlys verksamheter inom datakommunikation går samman

1 februari går DGC:s och IP-Onlys verksamheter inom datakommunikation samman och bildar en gemensam organisation, kallad IP-Only Enterprise. Det gemensamma målet är att bli nummer ett på den svenska företagsmarknaden.  

Det nya IP-Only Enterprise kommer leverera ett brett utbud av datakommunikations-, colocation-, säkerhets- och telefonitjänster med målet att bli nummer ett på den svenska företagsmarknaden. Redan från start kommer IP-Only Enterprise vara den näst största leverantören av datakommunikationstjänster (IP-VPN) till företagsmarknaden.

– Detta är en offensiv satsning som kommer ge våra kunder ett bredare erbjudande. Förutom att vi kommer bli en större och stabilare aktör finns det även stora samordningsvinster mellan DGC:s och IP-Onlys verksamheter, i allt från nät till försäljning och marknad, säger Henrik Ringmar, koncernchef för IP-Only

Det nya IP-Only Enterprise kommer omsätta cirka 1,3 miljarder kronor med god lönsamhet och sysselsätta cirka 400 medarbetare. Jörgen Qwist, vd DGC, ansvarar för verksamheten och rapporterar till IP-Onlys koncernchef Henrik Ringmar.

– Vi har under hösten arbetat intensivt tillsammans med att förbereda organisationerna för detta och med att hitta bästa tänkbara struktur ur ett kundperspektiv. Det känns jättebra att vi nu sparkar igång den nya gemensamma organisationen och det är kul att konstatera genom den här processen att IP-Only och DGC har mycket gemensamt i kultur och värderingar. Jag ser fram emot att jobba med alla nya medarbetare från DGC, säger Henrik Ringmar.  

DGC:s verksamhet inom it-drift omfattas inte av sammanslagningen och kommer fortsätta att drivas under varumärket DGC utanför IP-Onlykoncernen. 

Mediakontakt
Niclas Karnhill, ansvarig press och samhällskontakter, IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se 

Dela:

Till startsidan