2018-05-16
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Event,

Om IP-Only,

Samarbete

Fiber skapar 50 000 nya arbetstillfällen i Halland – ny rapport från Region Halland, ÅF och IP-Only presenteras på Landsbygdsriksdagen

Bredbandsrapporten, från Region Halland och IP-Only och skriven av ÅF, visar betydande samhällsvinster med utbyggnaden – inte minst inom näringslivet. Totalt förväntas 50 000 arbeten skapas i regionen som konsekvens av den nya digitala infrastrukturen. 
– Enligt rapporten skapas tiotusentals arbetstillfällen enbart i Halland. Det är digitalisering – på allvar, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör på IP-Only.

Sedan maj 2016 har Region Halland och IP-Only ett unikt samarbete för en effektivast möjliga fiberutbyggnad. Resultatet blev att regionens fibertillväxt var snabbast av alla under 2016 och tredje störst 2017 enligt Post- och telestyrelsens kartläggning. Parallellt med fiberutbyggnaden diskuteras hur man ska utnyttja infrastrukturen bäst. Utifrån dessa samtal har Region Halland och IP-Only gjort en rapport, skriven av ÅF, om hållbar bredbandsutbyggnad.

– Rapporten visar med eftertryck större vinster än det som debatten hittills handlat om. Att vi får en levande landsbygd har vi pratat om många gånger, men det är intressant att även näringslivet utvecklas på ett så tydligt sätt. Enligt rapporten skapas tiotusentals arbetstillfällen enbart i Halland. Det är digitalisering – på allvar, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör på IP-Only.

Några av punkterna i rapporten är följande.

IP-Only delar ut förhandsexemplar av rapporten på Landsbygdsriksdagen, 18-20 maj, där företaget medverkar i olika former. Rapporten släpps på IP-Onlys webb den 21 maj.

Fakta
– Bredbandsutbyggnadens tillväxteffekter i Halland utgår från ett räkneexempel utifrån två studier av bredbandsutbyggnad (Acreo, 2016, och Iowa State University, 2012).
– Rapporten skrevs under första och andra kvartalet 2018 av ÅF på uppdrag av Region Halland och IP-Only.    

Läs mer
Landsbygdsriksdagen
Post- och telestyrelsens bredbandskartläggning

Mediakontakt
Niclas Karnhill, ansvarig press och samhällskontakter, IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se

Dela:

Till startsidan