2018-06-13
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Om IP-Only

5 000 hushåll har fått fibererbjudande i Vikbolandet – nu ökar IP-Only utbyggnadstakten

Efter projekteringar, informationsmöten och säljkampanjer i Vikbolandet intensifieras nu utbyggnaden då 3 500 hushåll kommer att få fiberanslutning under 2018 och 2019. Arbetet kommer att ske genom etapper, där kopparnedsläckningen är en faktor som företaget beaktar.

IP-Only byggde mest av alla fiberaktörer på landsbygden under 2017 och kommer göra det även 2018. Företaget är aktivt i cirka 100 kommuner i Sverige och en av dessa är området Vikbolandet i Norrköpings kommun. Här har fiberoperatören erbjudit 5 000 hushåll, över 10 000 medborgare, fiberanslutning.

Nu ökar företaget utbyggnadstakten i området då man under resterande del av 2018 och 2019 kommer att fiberansluta 3 500 hushåll. Därmed hinner området före regeringens bredbandsmål som säger att 95 procent av hushållen bör ha fiber år 2020.

– Vi har varit etablerade i området länge, projekterat, samlat in markavtal och haft informationsmöten och säljkampanjer. Nu ökar vi takten på fiberutbyggnaden rejält, säger Davor Tepic, byggchef region Öst på IP-Only.

Precis som i andra kommuner har även Vikbolandet haft en paus i grävningsarbetet under vintern och tidig vår på grund av bland annat en osedvanligt lång vinter och branschproblemet med långsam tillståndsprocess på Trafikverket. Under denna tid intensifierade IP-Only kvalitetsarbetet som företaget tidigare kommunicerat. Detta, tillsammans med en översyn av projekten, har resulterat i en handlingsplan för Vikbolandet med följande punkter.

– Vi är i den sista och tuffaste delen av fiberutbyggnaden vilket ofta innebär längre avstånd och svårare terräng. Skiftet från att bygga fiber i tätort till att bygga i gles- och landsbygd har varit en stor utmaning för oss och något vi underskattade. Efter att vi nu gått igenom projekten och gjort handlingsplaner för kvalitetsproblemen vi sett i några områden känns det bra att nu öka takten på utbyggnaden, och dessutom göra det på ett kontrollerat sätt, säger Pär Ljunggren, kommunansvarig på IP-Only.

IP-Only har haft löpande kontakt med kommunen för samsyn kring dessa åtgärder och fortsatta utbyggnaden i regionen. Kundkommunikation kommer att ske inom kort, dock senast nästa vecka.

Mediakontakt
Niclas Karnhill, ansvarig press och samhällskontakter, IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se

Dela:

Till startsidan