2018-09-27
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Om IP-Only

IP-Only har telekombranschens mest jämställda ledningsgrupp – hälften av platserna innehas nu av män

IP-Only har aktivt arbetat för att vara en öppen och framåtblickande arbetsgivare genom ett långsiktigt mångfaldsarbete. När företaget är värd för nätverket Womentor kan man presentera en jämställd ledningsgrupp där män nu har hälften av platserna. 
– För mig handlar det om att skapa en ledning där olika perspektiv möts, säger Frida Westerberg, vd på IP-Only. 

I dag är telekomoperatören IP-Only värd för Womentor, nätverket som främjar ökad jämställdhet i en traditionellt mansdominerad it- och telekombransch. I samband med detta presenterar IP-Only resultatet av mångårigt mångfaldhetsarbete – en jämställd ledningsgrupp.

– För mig handlar det om att skapa en ledning där olika perspektiv möts och jag är övertygad om att både kreativitet och lönsamhet blir konsekvensen. Det är en stor mångfald bland våra kunder, då är det logiskt att vi också har det, säger Frida Westerberg, vd på IP-Only.

Med en jämn könsfördelning i ledningsgruppen är IP-Only i dag unik bland Sveriges största telekomaktörer. En av de nya medlemmarna i ledningsgruppen är Antonia Brandberg Björk, som har mångårig erfarenhet av ledningsgrupper – såväl som medlem som rådgivare vid sammansättning av chefsteam.

– Utifrån mitt perspektiv är detta självklart viktigt. Mycket av HR-arbetet går ut på att skapa det bästa laget, där ett plus ett blir tre, och ett av de effektivaste sätten att nå det målet är att sätta samman olikheter. Att skapa en jämställd arbetsgrupp är inte den enda framgångsfaktorn för goda resultat och ytterst lönsamhet, men mångfalden gör att framgång nås enklare, säger Antonia Brandberg Björk, Chief Human Resources Officer på IP-Only.

Enligt företaget finns flera motiverande faktorer bakom mångfaldsstrategin. En del är kunskapsmässiga fördelar, andra dynamiska, men det finns även affärsmässiga, enligt företaget.

– Det finns flera undersökningar som visar att mångfald leder till ökad lönsamhet, vilket jag kan förstå. För att kunna ta så välgrundade affärsbeslut som möjligt krävs bred kunskap och flera perspektiv, säger Åsa Agerman, Chief Financial Officer på IP-Only.

Regina Donato Dahlström är en av de nya medlemmarna i ledningsgruppen men har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom it- och telekombranschen.

– För mig är jämställdhet en hygienfaktor. Jag är därför stolt över att jobba på ett företag som delar min uppfattning och som dessutom arbetat aktivt med frågan i flera år. Jag ser också fram emot att främja andra perspektiv av mångfald, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef Enterprise.

LÄS MER

IP-Onlys ledningsgrupp
Frida Westerberg – Vd och koncernchef, Fredrik Karlsson – Chef FTTX roll-out, Åsa Agerman – Chief Financial Officer, Alexander Borges – Chef Network Infrastructure (tf), Regina Donato Dahlström – Affärsområdeschef Enterprise, Jimmy Stigevall – Chef Strategisk affärsutveckling, Antonia Brandberg Björk – Chief Human Resources Officer, Fredrik Karlsson – Affärsområdeschef City Networks (tf), Camila Buzaglo – Kommunikationsdirektör, Henrik Gustafsson – Chef PMO & Corporate Development.

Womentor
Womentor är ett verktyg för att stödja företag i it- och telekombranschen som vill arbeta systematiskt för att öka andelen kvinnliga chefer.

Om Womentors arbete:
– Genom sitt fokus på förbättrad jämställdhet och mångfald ökar Womentor företagens konkurrenskraft.
– Företagens framtida chefsförsörjning säkras genom att kompetenta kvinnor både synliggörs och ges professionell och personlig utveckling.
– Företag med ett genuint intresse och engagemang för att få fler kvinnor på ledande positioner uppmärksammas för att ha bidragit till förändring.
– Womentor hjälper företagen att omvandla de egna ambitionerna till konkreta mål och aktiviteter, att få verktyg för att genomföra dessa och samtidigt inspireras av hur andra företag gör.

Ledningsgrupper som jämförs – större svenska telekomoperatörer (september, 2018)
Telia, Tele2, Telenor, Tre och IP-Only

Mediakontakt
Niclas Karnhill, presschef på IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se

Dela:

Till startsidan