2018-10-01
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Företag,

Nya affärer,

Samarbete

ÖoB-kedjan uppgraderar 96 varuhus – väljer IP-Only för framtidssäkring av bredband

Landets samtliga ÖoB-varuhus, som ägs av Runsvengruppen AB, väljer IP-Only som leverantör av moderna nättjänster med ett avtal som sträcker sig över fem år.
– Med nära hundra varuhus i hela landet behöver vi en stabil och framtidssäker lösning. Genom samarbetet med IP-Only minskar vi ledtider och säkrar våra behov av ökad bandbredd, säger Peter Adell, it-chef på Runsvengruppen.

ÖoB är en av landets ledande lågpriskedjor som driver 96 varuhus över hela Sverige och sysselsätter drygt 1 600 personer.

Avtalet med Runsvengruppen betyder att IP-Only kan lägga ytterligare ett namn till listan av framgångsrika samarbeten med kända varumärken inom handel – sedan tidigare finns här Pressbyrån, Systembolaget och Clas Ohlson.

– Vi är glada över förtroendet och stolta över att vi kan leverera lösningar som efterfrågas av de starkaste kedjorna på den svenska butiksmarknaden. Det innebär att vi har precis det som behövs när aktörerna säkrar sina digitala lösningar för framtiden, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

Den tekniska lösning som valts omfattar WAN-fiber 20Mbit/s inklusive mobil redundans till samtliga 96 varuhus.

Samarbetet med ÖoB inleds i en tid med krav på ökad tillgänglighet och digitaliseringsgrad i branschen

Mediakontakt
Niclas Karnhill, presschef på IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden och lägger därmed grunden för det digitala samhället. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur. Alla IP-Onlys nät är öppna och neutrala. Företaget har flera datacenter och erbjuder bland annat molnbaserad serverkapacitet till tjänsteleverantörer. Högsta tillförlitlighet och kvalitet är grunden för hela IP-Onlys arbete. Läs gärna mer på www.ip-only.se

Dela:

Till startsidan