2018-12-12

Vi digitaliserar Helsingborgs landsbygd - ett år innan regeringens bredbandsmål

I Helsingborgs kommun har vi fem stycken pågående landsbygdsprojekt. Då det är ett väldigt stort område och sträcker sig från Ängelholm i norr till Landskrona i söder har vi delat upp det i fem mindre delområden. Av de 3 000 fastigheter vi erbjudit fiber, har 2 000 tackat ja. Till och med i år har vi installerat 750 hushåll, resten installeras nästa år.

Område 1 löper från Tågarp upp till Bjuv och öster om Vallåkra & Mörarp, område 2 går norr om Härslöv upp till Påarp och område 3 vidare upp till Hyllinge. Område 4 sträcker sig från Fleninge-Ödåkra och vidare till Välinge och öster om Tånga. Område 5 börjar väster om Ödåkra upp mot Välinge.

Totalt är grävsträckan 45 mil, av dessa har vi redan grävt 37 mil. I sin helhet har vi redan anslutit mer än en tredjedel av hushållen i kommunen, och nu ser vi fram emot att slutföra digitaliseringen av Helsingborgs landsbygd redan året innan regeringens bredbandsmål.

 

Dela:

Till alla inlägg i byggbloggen