2019-02-13

Sommarsurf i Visnums Kil etapp 1

I Visnums Kil etapp 1 fortlöper byggnationen av fibernätet med viss påverkan av vintern och den kalla väderleken, men nu går vi äntligen mot varmare tider!

Vi arbetar just nu med så kallade tryckningar, vilket betyder att vi med hjälp av en tryckluftskompressor knackar oss genom marken under till exempel en väg eller vattendrag och samtidigt förlägger rör som vi sedan blåser fibern i. Vi kommer återkomma i ett separat inlägg där vi visar hur en tryckning går till.

Parallellt jobbar vi även med att blåsa fiberkabel i redan förlagda rör i området, så vi sen kan börja skicka ut signal. Vi beräknar att börja driftsätta de första fiberanslutningarna från april, först ut blir ett femtiotal hushåll kring Nybble tätort. Resterande hushåll kommer få sin fiberanslutning driftsatt runt maj-juni och kan surfa lagom till sommaren.

 

Dela:

Till alla inlägg i byggbloggen