2019-02-19

Såhär går en fiberutbyggnad till: Del 4 - Grävning och installation hos kund

I det här steget av fiberutbyggnaden kontaktar först projektgruppen de markägare som berörs av fiberutbyggnaden för att få tillstånd att gå i deras mark under byggnationen av fibernätet. När vi har alla tillstånd på plats slutför vi installationen av fiber genom grävning på kundens tomt samt installation i fastigheten.

Innan vi gräver ner fibern i kundens tomt kontaktar vår entreprenör fastighetsägaren för att boka en tid för projektering av installation i fastigheten. Vid projekteringsmötet går entreprenören och fastighetsägaren gemensamt igenom hur grävningen på tomten kommer att gå och var fibermottagaren ska placeras i huset.

När alla fastigheter har fått fibermottagare och vi har testkört fibernätet för att se så allt fungerar skickar vi ut signalen i nätet. Därefter är det fritt fram att beställa och aktivera tjänster från någon av våra tjänsteleverantörer inom Internet, tv och telefoni.

Dela:

Till alla inlägg i byggbloggen