2019-02-27
|
Kategori:

Pressmeddelanden,

Samarbete

NRK väljer IP-Only för streamingsatsning

Nu väljer det norska public service-företaget NRK IP-Only för sin leverans av framtidens streamingtjänster på samtliga plattformar. Affären, värd 24 miljoner kronor, är ytterligare en storaffär för IP-Only som leverantör av CDN, Content Delivery Network. NRK är en av Europas ledande medieaktörer vad gäller kvalitet och innehåll i icke-linjär tv.

– Vi är väldigt nöjda med IP-Onlys CDN-leverans. Den håller hög kvalitet och vi uppskattar det professionella samarbetet och den kontinuerliga och personliga support som vi alltid får, säger Andreas Munkelien, ansvarig för IP-distribution på NRK.

Det prestigeladdade avtalet sträcker sig över fyra år och är en fortsättning på ett tidigare tvåårigt samarbete. NRK har valt ytterligare två leverantörer, Akamai och Telenor, och under 2019 ska IP-Only och Akamai bistå med streamingtjänster på alla NRK:s plattformar, däribland bolagets tv-app och på nrk.no.

– Det är häftigt att se en ledande aktör som NRK så målmedvetet satsa på framtidens tv. Vi är själva stolta över att vår CDN-lösning får stödja och möjliggöra den här utvecklingen, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

Avtalet med mediejätten NRK kommer efter IP-Onlys tidigare framgångsrika CDN-affärer med Riks-TV och ATG.

NRK, Norsk rikskringkasting (från engelskans broadcasting), är den norska motsvarigheten till SVT. NRK etablerades 1933 och saknade konkurrens på TV-marknaden fram till 1992 då norska TV2 etablerades.

 
Mediakontakt

Niclas Karnhill, presschef på IP-Only
Tel: +46 708 70 00 60
E-post: niclas.karnhill@ip-only.se

Om IP-Only
IP-Only är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. Med utgångspunkt i vårt stabila fibernät utvecklar vi produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter.

 

Dela:

Till startsidan