2019-03-06

Slutbesiktning - en viktig del i vår kvalitetssäkring

I fredags genomförde vi en slutbesiktning av vårt fiberprojekt i området Mjörn, som ligger i Tjörns kommun.

Slutbesiktning gör vi i alla våra färdigbyggda fiberprojekt för att se så att allting står rätt till. Det är en otroligt viktig del av fiberutbyggnaden då vi är väldigt måna om kvalitén på vårt fibernät. Trots det är slutbesiktning endast en del av hela vårt kvalitetsarbete som bland annat består av entreprenörsavtal och robust fibernät. I vår årliga kvalitetsrapport kan du läsa mer om hur vi arbetar med kvalitetssäkring i våra projekt. Kolla in vår kvalitetsrapport här.

Inför fredagens slutbesiktning på Tjörn började vi dagen på kontoret för att checka av dokumentation och gå igenom förutsättningarna i området. Under projektets gång har vårat besiktningsföretag D-Konsult haft ett kontinuerligt arbete för att säkerställa kvalitén. Med på besiktningen var representanter från D-konsult, Netel, Link To Link, och även representanter från vår koncernledning, som en del av vårt förbättringsarbete.

Väl på plats visade Daniel Andersson på D-konsult hur arbetet var utfört. Vi granskade då ett antal skåp och nodhus, samt provlyste ett antal anslutningar med ett speciellt ljus. Vi gjorde även hembesök hos två kunder i området och tittade på både inom- och utomhusinstallation. Utöver detta besökte vi en lokal vägförening och stämde av hur de tyckte att arbetet hade fortlöpt under hela projektet.

Trots mycket besvärlig terräng utmed kusten kan vi bara säga grattis till våra kunder på Tjörn, ni har en fantastisk fiberinfrastruktur för en lång tid framöver, surfa lugnt!

Några av representanterna från besiktningen på Tjörn.
Fiberskåp i området.
Fibertråd.

 

Dela:

Till alla inlägg i byggbloggen