Stressfri it.

Artikelserie i 6 delar.

En effektiv it-miljö ökar trivseln och minskar stressen på arbetsplatsen - för både it-chefen och medarbetarna. Tre av de viktigaste områdena för att åstadkomma detta är modern WiFi, stabil säkerhet och smidig backup. Därför presenterar vi "Stressfri it", en serie om sex artiklar som hjälper dig som it-chef att frigöra tid till strategi istället för support - och samtidigt få nöjdare, kreativare och mer effektiva medarbetare.

Artikelserien presenteras först i form av tre nyhetsbrev. Vill du ha dessa brev i din mejlbox? Klicka här.

Person framför dator - mycket stress

En obekväm sanning – om dålig it och digitalisering.

Det moderna samhället har gjort oss beroende av it på våra arbetsplatser. Samtidigt genomgår våra affärsstrategier en förändring där kraven på digital kompetens ökar. Har du råd att ge dig ut på den resan i en dålig it-miljö?

Läs mer

Kommer din it-miljö att tråka ut framtidens medarbetare?

Vi presenterar morgondagens medarbetare – och deras tuffa krav på din it-miljö. Det är hög tid att du sätter igång med den där AI-prototypen – för generation Z är snart här. Snabbare än du tror.

Läs mer
Jonas Söderström - författare till boken Jävla skitsystem!

Upp på barrikaderna - alla it-chefer!

"Vi måste få dem att slå näven i bordet", säger Jonas Söderström, författare till boken Jävla skitsystem!. Vi har intervjuat honom om dålig it-miljö, stress och "peak-it-system". Och hur vi gör allt detta bättre.

Läs mer
Datahall

5 tips för minskad stress.

Fredrik Lindros, marknads- och produktdirektör på IP-Only, ger sina bästa tips på hur du skapar en digital arbetsmiljö som leder till mindre krångel – och ökad effektivitet.

Läs mer

It-chefens tre nycklar till en stressfri digital arbetsmiljö

Strulande wifi, lömska DDoS-attacker och förlorad data är vanliga it-problem som skapar frustration. Så här slipper du stressen.

Läs mer

Bra wifi ökar trivseln – och förbereder dig inför framtiden

Ny forskning visar att aktivitetsbaserade arbetsplatser kan minska vår stressnivå. Så här förbereder du din it-miljö inför en friare framtid.

Läs mer

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Skriv in din mejladress nedan.


Om rapporten

Vi har tillsammans med Sifo gjort en undersökning om it-chefens utmaningar. Undersökningen genomfördes under första halvåret 2017 genom telefonintervjuer med 400 it-chefer – 200 i vardera privat och offentlig verksamhet. I undersökningen var ”it-chef” ett samlingsbegrepp för tio yrkestitlar med ledarskap kombinerat med teknikkunskap som gemensam nämnare.

Läs mer och ladda ner rapporten