CDN

Nå din publik, snabbt och enkelt.

IP-Only CDN ger dina kunder ett snabbare internet och en bättre upplevelse av ditt erbjudande. Genom att placera din webbplats och ditt innehåll närmare dina kunder får de en kortare svarstid och högre nedladdningshastighet än hos dina konkurrenter.

Kontakta oss för mer information

Fördelar med CDN från IP-Only

Ett CDN är ett enkelt och billigt sätt att ge dina kunder och användare en bättre upplevelse av din webbplats, oavsett hur mycket trafik den får och hur den varierar. Att nå ut med stora mängder data till många användare på samma gång är en utmaning. Ett CDN kan hjälpa dig att leverera Petabyte med strömmande video eller filer, varje dag - året om.

CDN-kluster med hög kapacitet

Du kan använda IP-Only CDN (Content Delivery Network) för att distribuera, accelerera och skydda innehåll från publiceringsplattformar som t ex. webbservrar, filservrar, ljud-/ eller videoströmmar eller kombinationer av dessa. IP-Only CDN är uppbyggt av ett nätverk av CDN-kluster med hög kapacitet och använder OnApps marknadsledande mjukvaruplattform för CDN och molnhantering.

CDN-klustren är placerade i närheten av de viktigaste internetknutpunkterna i norden och har privata anslutningar till större internetleverantörer. Leverans av innehåll till slutanvändare utanför norden sker genom ett nätverk av CDN-kluster som är strategiskt utplacerade över hela världen.

Innehållet distribueras snabbt

IP-Only CDN kan användas för både webbacceleration och innehållsdistribution. Det kan användas för distribution av klientprogramvara, Video On Demand (VOD), Broadcast (Live-Streaming) och acceleration av webbsidor. För att säkerställa den bredaste kompatibiliteten med slutanvändarnas enheter används HTTP- och HTTPS-format.

Hanterar dina tillfälliga trafiktoppar

Ojämna trafikmönster gör det svårt att investera rätt. Antingen investerar du för trafiken under Black Friday och betalar för mycket resten av året, eller så investerar du för lite och tappar viktiga affärer. Med ett CDN finns en dynamiskt skalbar kapacitet som hanterar dina tillfälliga trafiktoppar.

Stor bandbredd är en sak och latency är en annan. Att leverera många små filer är minst lika jobbigt som ett fåtal stora. Med ett CDN flyttas ditt innehåll ut närmare användarna vilket gör att alla filer kan levereras lika snabbt till dina kunder och användare.

Med ett CDN som tjänst kan du som kund enkelt anpassa både kapacitet och kostnad baserat på din verksamhets faktiska behov och hur det utvecklas.

Har du frågor?

Vill du veta mer om CDN? Ring vår expert Johan Danckwardt på telefonnummer +46 (0) 707 94 45 05 eller mejla till johan.danckwardt@ip-only.se.

Kombinera CDN med andra tjänster

CDN kan maximeras och kombineras med andra företagstjänster.

Ikon - Internet från IP-Only

Internet

Koppla upp ditt företag mot resten av världen via våra olika anslutningstjänster.

Läs mer om Internet
Ikon - Virtual Data Center

Virtuellt Datacenter

Placera dina IT-system och tjänster i ett eget virtuellt privat moln i något av våra nordiska datacenter.

Läs mer om Virtuellt Datacenter
Ikon - Colocation

Colocation

Placera dina IT-system och tjänster i något av våra nio datacenter. Du får dessutom en klimatsmart lösning.

Läs mer om Colocation

Jag vill veta mer om CDN