Colocation

Hållbar it i säkra och moderna datacenter.

I våra nio olika datacenter får du inte bara colocationtjänster som matchar dina höga krav på driftsäkerhet och tillgänglighet. Du får dessutom en klimatsmart lösning eftersom våra datacenter drivs till 100 % med el från förnyelsebara energikällor och vi ständigt arbetar med att hitta nya sätt att öka vår energieffektivitet.

Ta reda på ifall du behöver Colocation. Gör vårt quiz!

6 skäl att välja Colocation

Hur viktig är din affärsdata och hur länge klarar du dig utan den? Om svaren är ”viktig” och ”inte länge alls” bör du titta närmare på Colocation. Fördelarna är många.

1. Sov bättre

Oavsett om du har ett serverrack inhyst i kontorets städskrubb eller ett serverrum där ni dragit in kyla och minimerat vissa risker finns det troligen mer att göra. Att förebygga till exempel brand och vattenskador är både dyrt och svårt om inte fastigheten är byggd efter sådana kriterier från början. Vet du förresten vad grannen en trappa upp har precis ovanför ert serverrum? Med Colocation behöver du inte fundera på det.

2. Få tid till annat

Om det inte är din kärnverksamhet att hålla på med reservkraft, energieffektiva kylsystem, larm och annat som krävs för säker drift är det ofta både enklare och bättre att köpa det som Colocation i ett datacenter. Vem har förresten jour för ert serverrum i helgen?

3. Lätt att skala upp och ned

Är det fullt i serverrummet eller har du överkapacitet? Med Colocation är båda problemen enkla att lösa. Dessutom slipper du kostsamma investeringar när kylanläggningen måste bytas ut eller när ni ska flytta och måste bygga ett nytt serverrum.

4. Serva när du vill

En Colocation-partner med datacenter nära dig innebär att du kan du nå din utrustning när som helst och hur ofta du vill. Precis som om den hade stått på kontoret, men utan de begränsningar och den oro ett eget serverrum innebär.

5. Mer pålitligt än molnet

Colocation är säkrare än molnet. Banker, försäkringsbolag och myndigheter lyder ofta under regelverk som just av det skälet kräver egna datacenter eller Colocation. Dessutom: I molnet kan du ibland få kort tid på dig att flytta din data. Vad händer om du är på semester när det mejlet kommer eller om leverantören plötsligt går i konkurs? Med Colocation har du alltid rätt att gå in och hämta din utrustning.

6. Don efter person

Med colocation kan du välja det datacenter som bäst passar dina behov. Extra hög säkerhet, högt ställda krav på energieffektivitet, geografisk placering för bästa redundans och riskminimering. Vad är bäst för dig?

Har du frågor?

Vill du veta mer om Colocation? Ring vår expert Andreas Richert på telefonnummer +46 (0) 705 32 09 09 eller mejla till andreas.richert@ip-only.se.

"Nu sover vi gott om natten"

Med Colocation fick C.A.G Datastöd stabil drift och tillväxt för några av sina olika uppdragsgivare inom bank, finans och försäkring.

Läs mer om kundlösningen för C.A.G Datastöd

Varför IP-Only?

Tre orsaker varför IP-Only är det bästa valet för Colocation

Lokal närhet

Placeringen av IT-utrustningen kan hjälpa dig optimera kostnader, personalresurser eller svarstider mot dina användare. IP-Only erbjuder Colocation i åtta datacenter; Stockholm, Oslo, Göteborg och Malmö.

Hållbart och effektivt

Högre installationstäthet och moderna energi- och kyllösningar ökar effektiviteten och minskar förluster och kostnader. I våra nybyggda datacenter kan du installera upp till 22kW med IT-utrustning per rack.

Välj fritt

I våra datacenter väljer du fritt vilken operatör eller tjänsteleverantör som du vill använda för din datakommunikation. Du kan om du vill använda våra datacenter och fibernät till att bygga din egen infrastruktur.

Byggstandard i våra datacenter

- Designade för tillgänglighetskrav enligt Tier-3
- Reservkraftsystem
- UPS med N+1 eller 2N
- Kylsystem med N+1 eller 2N
- Branddetektering med luftanalys
- Serverhallar med IT-vänliga släcksystem
- Brandlarm direktkopplat till brandstation
- Inbrottslarm direktkopplat till larmcentral
- Övervakning 24/7 av egen NOC
- Design för 1,2-1,3 i energieffektivitet (PUE)
- Förberedda för energiåtervinning

Colocation

- 1/4, 1/3, ½, 1/1 rack eller bur
- A+B kraft
- Rörlig eldebitering
- Upp till 22 kW per rackKombinera Colocation med andra tjänster

Colocation är en tjänst du kan bygga ut med fler tjänster.

Ikon - WAN från IP-Only

WAN

Knyt samman dina verksamhetsställen i ett nätverk, som administreras av dig eller oss.

Läs mer om WAN
Ikon - Internet från IP-Only

Internet

Koppla upp ditt företag mot resten av världen via våra olika anslutningstjänster.

Läs mer om Internet

Jag vill veta mer om IP-Onlys Colocation-lösning