Virtuellt Datacenter

Skalbara och privata virtuella moln.

Virtuellt Datacenter (vDC) gör det möjligt att ha it-system och applikationer placerade i skalbara och privata virtuella moln i ett av Nordens största fibernät. Du väljer själv i vilket eller vilka av våra datacenter som dina tjänster och data ska lagras, och betalar bara en fast avgift för den kapacitet du bestämmer.

Kontakta oss för mer information

Fördelar med Virtuellt Datacenter från IP-Only

Ett virtuellt datacenter kan helt, eller i delar, ersätta din befintliga fysiska it-infrastruktur. Virtuella Datacenter kan hjälpa dig optimera kostnader, utrymmen och personalresurser. Du behöver inte heller ha egen specialistkompetens eller en beredskapsorganisation för att hantera felaktiga server-, lagrings- eller nätverksplattformar.

Frigör tid och resurser

Ett virtuellt datacenter gör att du inte längre behöver lägga tid på att hantera ett serverrum och hårdvara, eller ha beredskap för att kunna hantera fel i kritiska komponenter eller infrastruktur. Med ett virtuellt datacenter kan du som kund enkelt anpassa både kapacitet och kostnad baserat på din verksamhets faktiska behov och hur det utvecklas. När du köper ett virtuellt datacenter som tjänst får du automatiskt del av nya funktioner och teknisk utveckling.

Enkelt och tillgängligt

Våra SLA:er garanterar funktion och tillgänglighet, oavsett i vilket eller vilka av våra datacenter du väljer att placera dina it-system och ditt data. IP-Only vDC bygger på en enkel och förutsägbar prismodell där du som kund bara betalar en fast avgift för den kapacitet du bestämmer. Det finns inga tillkommande avgifter för dataöverföring, diskaccesser mm. Du vet i vilket datacenter som du har placerat dina it-system och ditt data.

Full tillgång och skalbar kapacitet

I IP-Only vDC bygger du själv upp dina it-system med virtuella maskiner, nätverk och nätverksfunktioner. Du har full tillgång till ditt virtuella datacenter och kan närsomhelst bygga ut eller ändra dina server- och nätverksmiljöer. IP-Only vDC baseras på marknadsledande virtualiseringsteknik från VMware, vilket gör att det enkelt går att flytta in och ut virtuella maskiner eller kompletta it-miljöer. Du kan använda vDC fristående eller som en kapacitetsförstärkning till din befintliga VMWareinstallation. Det går även utmärkt att skapa hybridmoln där du kombinerar IP-Only vDC med andra typer av it-miljöer i ditt datacenter eller i colocation i något av IP-Onlys datacenter.

IP-Only vDC och IP-Onlys datacenter är delar av IP-Onlys nordiska infrastruktur. Det gör att du med hjälp av IP-Onlys fibernät alltid får den kortaste vägen till dina internetanvändare eller dina verksamhetsställen.

Kundlösningar

Phoniro är en av våra kunder som använder Virtuellt Datacenter.

Samtal med två personer på Phoniro

Phoniro

Virtuella datacenter hos Phoniro är ett viktigt verktyg när man jobbar med kunder med höga krav på tillgänglighet.

Kundlösning: Phoniro

Har du frågor?

Vill du veta mer om Virtuellt Datacenter? Ring vår expert Andreas Richert på telefonnummer +46 (0) 705 32 09 09 eller mejla till andreas.richert@ip-only.se.

Kombinera Virtuellt Datacenter med andra tjänster

Virtuellt Datacenter kan maximeras och kombineras med andra företagstjänster.

Ikon - Internet från IP-Only

Internet

Koppla upp ditt företag mot resten av världen via våra olika anslutningstjänster.

Läs mer om Internet
Ikon - WAN från IP-Only

WAN

Knyt samman dina verksamhetsställen i ett nätverk, som administreras av dig eller oss.

Läs mer om WAN
Ikon - Ddos Protection

DDoS Protection

Skydda din verksamhet och dina användare mot överbelastningsattacker. Vi skräddarsyr en lösning åt ditt företag.

Läs mer om DDoS Protection

Jag vill veta mer om Virtuellt Datacenter